Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g de carabineros crudos (6-8 unidades)
lub 400 g de carabineros congelados crudos (descongelados) - 2 dientes de ajo
- 5 g de hojas de cilantro fresco
- 20 g de zumo de limón
- 15 g de aceite de oliva
- 50 g de masa kataifi
- 1 - 2 cucharadas de mantequilla fundida
- ½ - 1 guindilla fresca (sin pedúnculo ni semillas), en rodajas de 1-2 mm
- 300 g de tomate frito
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 428 kJ / 102 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 492.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombones de avellana
1 Std. 30 Min
Patatas fritas crujientes
35 Min
Mojito blanca Navidad
10 min
Tarta macaron
5h
Batido de caramelo salado
20 min
Sangría tropical
10 min
Tarta mousse petit regaliz
2 godz. 30 min
Ensalada con langostinos al ajillo y tomates cherry
30 Min
Minicakes de chocolate
1h 45min
Macarons de fresa
2 godz. 30 min
Rebujito con hierbabuena (Andalucía)
5min
Red velvet cupcakes
1 Std.