
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rote Bete in Stücken
- 300 g Möhren
- 150 g Römersalat in Spalten
- 1 Zitrone, unbehandelt Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 40 g Orangensaft
- 20 g Agavendicksaft
- 20 g Weißweinessig
- 60 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Chiliflocken (Pul Biber)
- 2 EL Basilikum zum Garnieren
- 10 g Schnittlauch in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 225 kcal / 940 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 694 mg