Mexikanischer Overnight-Oat-Salat

4.3 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
8 Portionen

Składniki

Dressing und Overnight Oats
  • rote Paprika in Stücken (4 cm)
    160 g
  • Olivenöl
    150 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Kräuteressig
    75 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • brauner Zucker
    20 g
  • Paprika edelsüß
    5 g
  • Salz
    5 g
  • Paprika de la Vera
    ½ TL
  • Cumin
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Haferflocken, kernig
    250 g
Fertigstellung
  • rote Paprika in Würfeln (1 cm)
    150 g
  • Mais, aus der Dose abgetropft
    285 g
  • Kidneybohnen, aus der Dose abgetropft
    255 g
  • weiße Bohnen, aus der Dose abgetropft
    250 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 468 mg
Białko 9 g
Kalorie 1714 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...