Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche, émiettée - 15 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive (opcjonalnie)
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7954.8 kJ / 1901.3 kcal
- Białko
- 61.6 g
- Węglowodany
- 391.8 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 3176.9 mg
Alternatywne przepisy
Jus de fruits de la Passion
10min
Petits pains aux noix
4 godz. 30 min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
L'aventure Vorwerk - Guyappymix
Brak ocen
ATELIER menu 2
1h
ATELIER menu 1
1h
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Jus de pommes
20 min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Minipains façon bretzel
2h
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min