Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche, émiettée - 15 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive (opcjonalnie)
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7954.8 kJ / 1901.3 kcal
- Białko
- 61.6 g
- Węglowodany
- 391.8 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 3176.9 mg
Alternatywne przepisy
Riz cantonais
30 Min
Yaourts maison
11 Std. 30 Min
Coupe des îles
10h 30min
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Croissants aux pépites de chocolat
5h 40min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Farfalle maison au persil et pesto de tomates séchées
1h
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45 min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3h
Pain express au sésame
1h 15min