Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água, mais q.b. para ferver
- 5 g fermento biológico seco
- 450 g farinha de trigo, mais q.b.para untar
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 ½ c. chá de óleo, mais q.b. para untar
- 1 ½ c. chá de malte em pó
- 1 c. sopa de bicarbonato de sódio
- q.b. semente de papoula, para polvilhar
- q.b. sementes de gergelim, para polvilhar
- q.b. semente de abóbora crua, para polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1183 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho de alcaparras
Brak ocen
Pãezinhos fritos
1ωρ. 30 λεπτ.
Polenta cremosa ao molho de funghi
35min
Farofa de castanhas portuguesas
35min
Manjar de coco com calda de ameixas
4 godz. 35 min
Cajuzinho
1ωρ. 30 λεπτ.
Garoupa com molho e banana da terra
1 Std. 35 Min
Polenta
40 Min
Cebolinhas de escabeche
360h
Tagliatelle de cenoura e abobrinha
35min
Massa fresca
1ωρ.
Farinha de rosca grossa
5 λεπτ.