Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de pistácio
- 50 g pistácio s/ casca e s/ sal
- 140 g chocolate branco partido em pedaços
- 70 g natas
- 70 g manteiga s/ sal
- 2 gotas de essência de amêndoa
Macarons de pistácio
- 200 g açúcar
- 80 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- Corante alimentar em gel verde, a gosto (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 429.2 kJ / 102.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 11.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons passo-a-passo
1h 30min
Macarons de limão com curd de limão e ganache de iogurte
2h 30 min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2h 30 min
Fondue de chocolate
Brak ocen
Ameixa cozida com palitos la reine e creme de baunilha
20 min
Macarons de sementes de papoila com recheio de framboesa
2h 30 min
Bisque de vieiras com crostini de rosmaninho e azeite de limão
5h 10min
Bolachas de lavanda
40min
Ilhas flutuantes
40min
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3h 40min
Café moído
5 min
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2h 30 min