Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g uva passa
- 30 g conhaque
- 200 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente, mais q. b. para untar
- 100 g castanhas-do-pará
- 100 g figo seco
- 200 g açúcar mascavo
- 4 ovos
- 200 g farinha de trigo
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 100 g fruta cristalizada, em pedaços
- 200 g açúcar cristal
- 30 g suco de limão
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 24850 kJ / 5945 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 868 g
- Tłuszcz
- 260 g
- Tłuszcz nasycony
- 129 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 1368 mg
Alternatywne przepisy
Fondue de chocolate
Brak ocen
Salada com Camarão e Manga
2 Std. 20 Min
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Brandade de bacalhau
40 Min
Bolo de Natal
1h 15min
Pão de mandioquinha
1ωρ. 10 λεπτ.
Tutu à mineira
35min
Brioche de parmesão
1 godz. 45 min
Raspadinha de limão
10 λεπτ.
Quiche Lorraine
50 λεπτ.
Farinha de rosca grossa
5 λεπτ.
Minestrone
45min