Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de morango
- 120 g chocolate branco partido em pedaços
- 60 g morangos lavados, s/ pé e secos
- 5 g sumo de limão
- 10 g açúcar
Macarons cor-de-rosa
- 210 g açúcar
- 110 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- Corante alimentar em gel rosa, a gosto (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadas de legumes com queijo
1h
Macarons passo-a-passo
1u. 30min
Macarons de limão com curd de limão e ganache de iogurte
2 Std. 30 Min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2 Std. 30 Min
Vulcões com recheio de limão carilado
3 Std.
Ganache de coco para macarons
3 godz. 15 min
Macarons em forma de coração
1u. 30min
Macarons de coco com ganache de coco
2 Std. 30 Min
Macarons de sementes de papoila com recheio de framboesa
2 Std. 30 Min
Macarons de pistácio
2 Std. 30 Min
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
2 Std. 30 Min
Café moído
5 min