Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Äpfel, ungeschält, geviertelt, Kerngehäuse entfernt
- 200 g Karotten, Enden abgeschnitten, grosse Karotten längs schneiden, sodass sie in die Reibendeckelöffnung passen
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
-
45
g Olivenöl
lub 45 g Sonnenblumenöl -
1
EL Honig
lub 1 EL Ahornsirup - ½ TL Salz
- 3 - 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 10 g Senf
- 150 g Feta
- 40 g Baumnüsse, halbiert, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1376.4 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 697.9 mg
Alternatywne przepisy
Feigensenf
1 godz.
Eier gelb färben
55 min
Rhabarber-Glace
36h 25min
Nussglace
5h 20 min
Amarena-Kirschen-Glacé
Brak ocen
Schweizer Cake
15 Std.
Quitten-Tarte
50 Min
Zitronen-Glace
12 Std. 30 Min
Himbeer-Orangen-Glacé
5 Std. 10 Min
Gemüsereis mit Fleisch
50 Min
Pfirsich-Joghurt-Glace
20 min
UrDinkel Brot
11 godz.