Urządzenia i Akcesoria
Rye Kaiser rolls
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
8 pieces
Składniki
Poolish
-
water100 g
-
dried instant yeast1 pinch
-
baker's flour70 g
-
rye flour30 g
Dough
-
water200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
baker's flour plus extra to dust300 g
-
rye flour100 g
-
unsalted butter20 g
-
sea salt2 tsp
-
barley malt powder (see Tip)3 tsp
-
molasses2 tsp
-
extra virgin olive oil to grease
-
milk to brush
-
caraway seeds to sprinkle (optional)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
476.2 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1053.8 kJ /
251.9 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
47.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciabatta olive sticks
2 godz. 5 min
Mango Sticky Rice
5 godz.
Quark and semolina gnocchi with fresh fruit sauce
1 godz.
Date and oat milk
20 min
Yoghurt cheese
24 godz. 40 min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 godz. 5 min
Classic madeleines
24 godz. 30 min
Veal Sweetbreads with Green Onions
3 godz.
Homemade Chicken Stock Powder
1 godz. 35 min
Cherry and apple hand pies (Collette Mitrega)
1 godz. 15 min
Lemon and thyme mocktail
1 godz.
Orange Crème Brûlée
3 godz. 15 min