Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g water
- 1 pinch dried instant yeast
- 70 g baker's flour
- 30 g rye flour
Dough
- 200 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour, plus extra to dust
- 100 g rye flour
- 20 g unsalted butter
- 2 tsp sea salt
- 3 tsp barley malt powder (see Tip)
- 2 tsp molasses
- extra virgin olive oil, to grease
- milk, to brush
- caraway seeds, to sprinkle (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1053.8 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 476.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Challah
3 Std. 10 Min
Yogurt with Spiralized Fruit
10 min
Croissants
16 Std.
Crêpes
1h 15 min
Za'atar pesto
5 min
Falafel
1h 25min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Buckwheat Crêpes
45min
Chocolate Babka
3h
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
4 Std. 35 Min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min