
Urządzenia i Akcesoria
Sushi tacos
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
Gotowanie ryżu
-
ryżu do sushi200 g
-
wody1000 g
-
octu ryżowego3 łyżki
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Krem z awokado i wasabi
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki40 g
-
awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
pasty wasabi2 łyżeczki
-
soli2 - 3 szczypty
Majonez sriracha
-
imbiru marynowanego, do sushi odsączonego, drobno posiekanego25 g
-
sosu sriracha15 - 20 g
-
majonezu50 g
-
cukru2 szczypty
Smażenie i dekoracja
-
wodorostów nori8 płatów
-
wody mineralnej, gazowanej80 g
-
mąki pszennej40 g
-
białko1
-
sody oczyszczonej¼ łyżeczki
-
soli2 szczypty
-
olej do smażenia
-
łososia wędzonego na zimno pokrojonego w 1-2 cm kostkę200 g
-
sałatka z wodorostów wakame do podania (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
kawior z łososia (opcjonalnie) do dekoracji
-
ziarna sezamu do dekoracji
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
323.9 kcal /
1355 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
37.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
763.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska