清炒鸡肉香菇乌冬面
TM6 TM5

清炒鸡肉香菇乌冬面

5.0 (2 oceny)

Składniki

腌制鸡

  • 150 克 无骨鸡腿肉 ,切丁(2 公分)
  • 1 茶匙 酱青
  • 1 茶匙 麻油
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 1 茶匙 玉米淀粉

炒乌冬面

  • 2 个 蒜瓣
  • 20 克 小红葱
  • 30 克 橄榄油
  • 200 克 小白菜 ,洗净,茎和叶分开
  • 150 克 白玉菇 ,洗净并分开
  • 30 克 黑酱油
  • 10 克 酱青
  • 10 克 蚝油
  • 1 茶匙 麻油
  • 50 克 水
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 400 克 乌冬面 ,在热水中浸泡1分钟,冲洗干净

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1387 kJ / 332 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
1 g
Sód
808 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy