清蒸小白菜,鸡肉番茄蛋花汤

清蒸小白菜,鸡肉番茄蛋花汤

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

鸡肉和腌料
  • 去骨鸡腿 切成条(2公分)
    300 克
  • 酱青
    1 汤匙
  • 黑酱油
    ½ 茶匙
  • 玉米淀粉
    1 汤匙
鸡蛋混合物
  • 3 个
  • ½ 茶匙
番茄蛋花汤和小白菜
  • 蒜瓣 无需剥皮
    2 个
  • 橄榄油
    30 克
  • 新鲜姜 切薄片
    5 克
  • 番茄 中等大小,切成小块(3公分)
    2 粒
  • 青葱 葱白部分
    2 支
  • 热水
    700 克
  • 鸡精块
    1 块
    1 满汤匙 鸡精粉
  • 小白菜 (参考贴士)
    200 克
  • 玉米淀粉
    1 汤匙
  • 3 汤匙
  • 麻油
    5 克
  • 酱青
    1 汤匙
  • 蚝油
    1 汤匙
  • 1 小撮
  • 白胡椒粉
    少许
  • 葱油 装饰用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 943 mg
Białko 19 g
Kalorie 1160 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...