Urządzenia i Akcesoria
清蒸小白菜,鸡肉番茄蛋花汤
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份
Składniki
鸡肉和腌料
-
去骨鸡腿 切成条(2公分)300 克
-
酱青1 汤匙
-
黑酱油½ 茶匙
-
玉米淀粉1 汤匙
鸡蛋混合物
-
蛋3 个
-
盐½ 茶匙
番茄蛋花汤和小白菜
-
蒜瓣 无需剥皮2 个
-
橄榄油30 克
-
新鲜姜 切薄片5 克
-
番茄 中等大小,切成小块(3公分)2 粒
-
青葱 葱白部分2 支
-
热水700 克
-
1 满汤匙 鸡精粉鸡精块1 块
-
小白菜 (参考贴士)200 克
-
玉米淀粉1 汤匙
-
水3 汤匙
-
麻油5 克
-
酱青1 汤匙
-
蚝油1 汤匙
-
糖1 小撮
-
白胡椒粉少许
-
葱油 装饰用
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
943 mg
Białko
19 g
Kalorie
1160 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
亚洲人的家常菜
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy