Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
pastel de plátano
- 350 g de plátano macho maduro, pelado y cortado en trozos.
- 150 g de azúcar refinada
- 2 piezas de huevo
- 170 g de harina de trigo
- 2 pizcas de sal
- 1 pizca de bicarbonato de sodio
- 100 g de fécula de maíz (Ver Consejos)
- 30 g de tahini de ajonjolí negro
- 20 g de cocoa en polvo
- semillas de ajonjolí negro, para decorar
Crema de ricotta (puede ignorarse)
- 20 g de azúcar
- 250 g de queso crema
- 50 g de yogur griego
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1614.2 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 215.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa Thenthuk
1 Std.
Agua de pepino con limón y chía
25 Min
Limonada rosa
10 Min
Queso relleno yucateco
3 Std.
Dedos de pollo horneados
45min
Agua de pepino y limón
10 Min
Chiles rellenos de frijol con mole negro
2h 10min
Mole chiapaneco
30min
Garapiñados sorpresa
25 Min
Tamales Chiapanecos
2 Std. 30 Min
Fruit cake
4h
Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León)
5h