Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
pastel de plátano
- 350 g de plátano macho maduro, pelado y cortado en trozos.
- 150 g de azúcar refinada
- 2 piezas de huevo
- 170 g de harina de trigo
- 2 pizcas de sal
- 1 pizca de bicarbonato de sodio
- 100 g de fécula de maíz (Ver Consejos)
- 30 g de tahini de ajonjolí negro
- 20 g de cocoa en polvo
- semillas de ajonjolí negro, para decorar
Crema de ricotta (puede ignorarse)
- 20 g de azúcar
- 250 g de queso crema
- 50 g de yogur griego
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1614.2 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 215.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agua de tamarindo y vainilla
1u.
Pastel de crepas con salmón marinado
1h 10min
Tamales oaxaqueños
2u.
Té verde en polvo casero
5 Min
Pico de gallo con frutas y hierbabuena
15min
Salsa bruja
5 Min
Pudín de chía con mango y frambuesas
20min
Tamales Oaxaqueños
2h 30min
Helado de matcha
10u. 30min
Lassi de hierbabuena y cardamomo
10min
Dulce de tapioca
1u.
Pay de guayaba con almendras
4h 30min