Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de manteca de cerdo
- 500 g de masa de maíz
- 1320 g de agua
- 500 g de chícharos, cocidos
- 1 cda de polvo para hornear
- 1 cditas de sal
- 20 hoja hojas de maíz para tamal, previamente remojadas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollo de guayaba
2 godz. 30 min
Masa básica para tamales
1h 30min
Calaveritas de azúcar
3h 15min
Chiles en escabeche
1h
Ponche de frutas sin azúcar
35 Min
Palanqueta de cacahuate TM6
1h 30min
Herraduras de mazapán
1h
Mole xiqueño
1 Std. 20 Min
Rompope de nuez
20 Min
Tepache
120 godz.
Leche de almendra para despechar
48 godz. 15 min
Capirotada
1h 10min