Dorada asada con ajo y perejil

Dorada asada con ajo y perejil

4.4 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 raciones

Składniki

  • 500 g de dorada entera, limpia y sin cabeza (1 dorada)
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 30 g de jengibre fresco en rodajas de 2 mm
  • 1 guindilla fresca (sin semillas), en trozos
  • 3 dientes de ajo
  • 60 g de chalota en mitades
  • 5 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 80 g de aceite de oliva (y algo más para pincelar)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 691 kcal / 2893 kJ
Białko 49.3 g
Tłuszcz 47.4 g
Węglowodany 11.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 298.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...