Urządzenia i Akcesoria
Mediterranean octopus salad
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
red onion finely sliced¼
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
extra virgin olive oil55 g
-
red wine vinegar35 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
pitted Kalamata olives60 g
-
boiling water400 g
-
baby white potatoes cut into rounds (3 mm)300 g
-
dried bay leaf1
-
whole black peppercorns5
-
octopus tentacles500 g
-
cherry tomatoes halved200 g
-
roasted red capsicums sliced100 g
-
Lebanese cucumber diced1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
433 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
939.6 kJ /
224.6 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pistachio cream
15 min
Roti John
30 min
"Marry Me" Chicken Pasta
30 min
Basic Quinoa
35 min
Browned beef mince
20 min
Turkish borek with cacik
1 godz.
Warming turmeric and ginger drink
10 min
Creamy potato mash
30 min
Prawn and broccoli fried rice (Diabetes)
35 min
Migas with Padrón Peppers
30 min
Vegetarian Beehoon
25 min
Nasi Lemak Basmati
30 min