Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g water
- 170 g butter, cut into pieces , plus extra for greasing
- 180 g milk
- 2 tsp sugar
- 3 level tsp dried yeast
- 2 eggs
- 650 g flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Cheese filling
- 150 g feta cheese, cut into cubes (1 cm)
- 220 g Halloumi cheese, cut into cubes (1 cm)
- 180 g mozzarella, cut into cubes (1 cm)
Assembly
- 1 egg
- 1 tbsp water
- 40 - 50 g sesame seeds
- fresh mint leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2h
Brioche
8h
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Fatayer with Cheese and Mint
1 godz. 5 min
Semolina cake (namoura)
1h 50 min
Spiced lamb flatbread
1h 50 min
Cheese pies
1h 25min
Salmon kabsa
35 Min
Sfenj - Moroccan doughnuts
2 Std. 45 Min
Traditional mint tea
25 min
Floating Islands
40min
Blueberry brioche buns
1h 50 min