Nusspfannkuchen mit Kirschkompott

Nusspfannkuchen mit Kirschkompott

4.2 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Haselnüsse
    60 g
  • Mehl
    100 g
  • Speisestärke
    65 g
  • Zucker
    30 g
  • Eier
    3
  • Salz
    1 Prise
  • Backpulver
    1 TL
  • Milch
    280 g
  • Schattenmorellen (680 g)
    1 Glas
  • Zitronenschale
    1 TL
  • Vanillezucker
    10 g
  • Zimt
    2 Prisen
  • Butterschmalz zum Braten
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 370 kcal / 1546 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 216 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...