Urządzenia i Akcesoria
Nusspfannkuchen mit Kirschkompott
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Haselnüsse60 g
-
Mehl100 g
-
Speisestärke65 g
-
Zucker30 g
-
Eier3
-
Salz1 Prise
-
Backpulver1 TL
-
Milch280 g
-
Schattenmorellen (680 g)1 Glas
-
Zitronenschale1 TL
-
Vanillezucker10 g
-
Zimt2 Prisen
-
Butterschmalz zum Braten
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
216 mg
Białko
14 g
Kalorie
1546 kJ /
370 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2025
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gemüseeintopf mit Klößchen
35 min
Reibekuchen mit Apfelmus
25 min
Erdbeer-Frozen-Bites
5 godz. 15 min
Heringsstipp mit Sous-vide-Kartoffeln
1 godz.
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1 godz. 15 min
Mairübchen-Ragout mit Flusskrebsen und Gnocchi
30 min
Erbsen-Möhren-Eintopf
1 godz.
Hühnerfrikassee mit Spargel
1 godz.
Dinkel mit Hähnchen und Gemüse
1 godz. 10 min
Bananen-Nutella®-Flammkuchen
30 min
Weihnachts-Bratäpfel
40 min
Schneller Grießpudding mit heißen Kirschen
25 min