Wikinger-Nudel-Topf

Wikinger-Nudel-Topf

4.2 3.1K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1050 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Leipziger Allerlei, TK aufgetaut
    400 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Hackfleisch, gemischt grob zerzupft
    300 g
  • Hörnchennudeln (aus 100% Hartweizen)
    250 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    100 g
  • Kräuterschmelzkäse
    150 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Knoblauch, gemahlen
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1825 mg
Białko 33 g
Kalorie 2473 kJ / 591 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...