Atún al estilo mediterráneo

Atún al estilo mediterráneo

4.9 23 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • 400 - 500 g de atún fresco en tacos de aprox. 10x6x3 cm.
  • 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • ½ guindilla roja de cualquier tipo (opcjonalnie) (sin semillas)
  • 1 diente de ajo
  • 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 10 g de alcaparras escurridas
  • 10 g de zumo de limón
  • 1 cucharadita de mostaza de Dijon
  • 60 g de aceite de oliva (y un poco más para sellar el atún)
  • 2 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 205.7 mg
Białko 31.1 g
Kalorie 1186 kJ / 283 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...