Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 manojos de espárragos verdes gruesos (aprox. 1000 g)
- 60 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 150 g de patata en trozos de 2-3 cm
- 100 g de espinacas congeladas (descongeladas y escurridas)
- 425 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 10 g de zumo de limón
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de sal
- 150 g de nata
- perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 704.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli (Batch cooking)
15min
Crema de brócoli al gorgonzola con picatostes
40min
Crema de espárragos verdes y espinacas
40min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de espárragos verdes
40min
Crema florentina (de espinacas)
45min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Crema de zanahoria y apio con aceite de hierbas
45min
Crema de espárragos verdes con piñones picantes
1h
Crema de verduras y gambas
1h
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30min