![Chimichurri - salsa alle erbe argentina Chimichurri - salsa alle erbe argentina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d661988ae261cc700a6acffca06a3da1/Derivates/886b1c6527547fd1a662cc7e4cd5963f017e2720.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco, le foglioline lavate e
asciugate -
1
mazzetto di coriandolo fresco, le foglioline lavate e
asciugate - 3 scalogni, a metà
- 4 spicchi di aglio
- 2 cucchiai di origano, secco
- 1 cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato essiccato
- 60 g di aceto di vino bianco
- 200 g di olio di oliva
- 25 g di succo di limone
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 623 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Insalata di ebly con vinaigrette alle verdure
Keine Bewertungen
Chili con carne
40min
Gelatina di ribes
50min
Salsa all'aglio
10min
Salsa olandese
30 dk
Mezze sfere al cioccolato e vaniglia
Keine Bewertungen
Baguette
1h 45 min
Brownies al cioccolato
45min
Smoothie verde
5 min
Insalata arcobaleno veloce
10min
Salsa cocktail
5 min
Crêpe
1sa 15 dk