Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon doux, coupé en deux
- 5 g d'ail en poudre
- 1 petit bouquet de coriandre fraîche
- 900 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel
- 300 g de filet de poulet, sans peau, en gros morceaux
- 1 épi de maïs doux, en rondelles de 3 cm
- 900 g de pommes de terre variées (grenaille, Bintje, Roseval, par ex.), coupées en dés
-
30
g d'origan frais
lub 1 c. à café de piment d'Espelette - 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de câpres au vinaigre
- 1 avocat, coupé en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1914.7 kJ / 457.6 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 492.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois aux cèpes
1ωρ. 30 λεπτ.
Œufs pochés à la turque
30 λεπτ.
Fajitas au poulet et aux champignons
1ωρ.
Hachis de poulet et polenta
45min
Aumônières au poulet
1 Std. 35 Min
Salade de pommes de terre aux légumes fermentés
93 Std.
Crookie parmesan, romarin et pesto revisité
16 Std.
Amaretto Sour
10 λεπτ.
Gelato au chocolat et au piment avec sirop de bourbon
16h 25min
Nectar de fraise
5 λεπτ.
Pâtes au cacao façon tiramisu
1ωρ. 10 λεπτ.
Pastalaya du sud de la Louisiane
1ωρ.