Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'huile végétale et un peu plus pour graisser le moule
- 4 œufs
- 160 g de sucre
- 1 pomme, petite, coupée en quartiers
- 1 carotte, en morceaux
- 100 g de noisettes émondées
- 100 g de chocolat noir, en morceaux
- 200 g de farine
- 1 sachet de poudre à lever
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Petits pains du 1er août
1h 10min
Cake à l’orange imbibé
1h 30min
Scones
30 Min
Gâteau à la carotte et au chocolat
1 Std. 25 Min
Rouleaux de printemps
55 Min
Pain toupie rapide
40min
Pain plissé margherita
3h 15min
Tarte aux pommes façon crumble
2 godz. 30 min
Pain tessinois
1h 50min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35min