Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Chinese vermicelli (made from mung beans or rice)
- water, warm, for soaking
- 70 g garlic cloves
- 40 g oil
- ½ tsp salt (opcjonalnie)
- ¼ tsp ground white pepper
- 35 g sugar
- 40 g soy sauce
-
20
g rice wine
lub 20 g white wine - 700 g water
- 200 - 250 g raw prawns, medium size, peeled and deveined
- 200 g flat green beans
- 50 g spring onions, diced (3 mm) or curled (see tip), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1832 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Wafu dressing
20 min
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1h
Potato and pork rib stew (patatas guisadas con costillas adobadas)
1h
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30 min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35min
Stir Fried Prawns with Dragon Well Tea (Longjing Tea Prawns)
4h 10min
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
4h 10min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 Std. 15 Min