Steamed cabbage and pork dumplings

Steamed cabbage and pork dumplings

4.2 19 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 pieces

Składniki

Dumpling wrappers
  • oil plus extra for greasing
    1 tbsp
  • water plus extra as needed
    150 g
  • flour plus extra for dusting
    300 g
  • salt
    ¼ tsp
Filling and dumplings
  • white cabbage leaves cut in pieces 3-4 cm
    400 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • pork mince
    350 g
  • water
    530 g
  • soy sauce
    20 g
  • rice wine
    10 g
    10 g sake
  • sugar
    ½ tsp
  • ground pepper
    ½ tsp
  • light sesame oil (15 g)
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 76 kcal / 318 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...