Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g fresh coriander leaves
lub 15 g fresh parsley leaves - 5 tbsp soy sauce
- 30 g light sesame oil
- 100 g tofu, plain, drained and diced (2 cm)
- 150 g carrots, cut into pieces
- 100 g daikon radish, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh ginger root, thinly sliced
- 1000 g water
-
2
tbsp vegetable stock paste, homemade, vegan (see tip)
lub 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l), vegan - 100 g spring onions, cut into diagonal rings
- 100 g snow peas, cut in half
-
100
g thin wheat noodles, broken into pieces
lub 100 g rice noodles, broken into pieces - 2 - 3 tbsp vinegar
- 1 - 2 tbsp agave syrup
- 1 pinch fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 800 kJ / 191 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scrambled Tofu
20 Min
Lemongrass Tempeh
1 Std. 15 Min
Umami Soup
1 Std. 20 Min
Millet cashew stir-fry
30min
Stir-fried noodles with vegetables
30min
Soy bolognese
40min
Sambhar
1 godz. 5 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Miso Soup with Vegetables
30min