Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 130 g de azúcar
- 250 g de agua
- 130 g de almendras troceadas
Helado
- 3 huevos
- 1 pizca de sal
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 lata de leche condensada (aprox. 370 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2461 kJ / 582 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de crema
1 Std. 10 Min
Mousse de moras
5sa
Helado de chocolate
12h
Sabayón
15 Min
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2sa 30 dk
Nido de chocolate con huevos de Pascua
Brak ocen
Helado de chocolate
8h 30min
Marquesa de chocolate
2 godz. 40 min
Mousse de chocolate
30 Min
Souffle de chocolate
1sa
Souffle de queso gruyere
40 dk
Helado de queso con salsa de frutos rojos
20h