Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 130 g de azúcar
- 250 g de agua
- 130 g de almendras troceadas
Helado
- 3 huevos
- 1 pizca de sal
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 lata de leche condensada (aprox. 370 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2461 kJ / 582 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant con chocolate Oaxaqueño
15min
Focaccia de romero y jitomate deshidratado
1 Std. 20 Min
Tartaletas de chocolate con dulce de leche y nuez
2h
Fondant con chocolate Oaxaqueño
15min
Banoffee Brasileño
1h 25min
Besos de dama
1h
Bocaditos de chocolate y dulce de leche
1 godz. 45 min
Merengue francés con cocoa
2 Std. 10 Min
Merenguitos
1 Std. 20 Min
Genoise de almendras
1h
Botana de ricotta y espinaca
1h
Focaccia - Demo presentadores
35min