Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue francés con cocoa
- 120 g de azúcar
- 100 g de azúcar glass y una cucharada más para decorar
- 15 g de cocoa en polvo
- 4 claras de huevo
-
4
gotas de jugo de limón
lub 4 gotas de vinagre - 1 pizca de sal
Mousse con ganache de crema inglesa
- 200 g de chocolate amargo, (70% de cacao)
- 3 yemas de huevo
- 1 cucharadita de azúcar de vainilla
- 250 g de leche
- 250 g de crema batida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate
3h 20min
Pastel de chocolate para dos
30 Min
Helado de praliné
5h 30 min
Betún de chocolate
10 Min
Volcán de chocolate con corazón de chocolate blanco
20min
Ganache de chocolate
35min
Cheesecake de mora azul
5h
Salsa de chocolate
20min
Souffle de chocolate
1 Std.
Macarrones con merengue suizo
1 Std. 10 Min
Delicia de chocolate
25 Min
Niño envuelto
1 Std. 30 Min