Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue francés con cocoa
- 120 g de azúcar
- 100 g de azúcar glass y una cucharada más para decorar
- 15 g de cocoa en polvo
- 4 claras de huevo
-
4
gotas de jugo de limón
lub 4 gotas de vinagre - 1 pizca de sal
Mousse con ganache de crema inglesa
- 200 g de chocolate amargo, (70% de cacao)
- 3 yemas de huevo
- 1 cucharadita de azúcar de vainilla
- 250 g de leche
- 250 g de crema batida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta choux
2h
Profiteroles
2h 15min
Chocolatines
4h 30min
Pastel avellanado crispie
3 Std.
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40min
Choux y eclairs
1 Std. 30 Min
Panecillos de queso de cabra
2h
Relámpagos de chocolate
3 Std. 30 Min
Merengue francés con cocoa
2h 10min
Rugelach
4h
Bizcocho genovés
1 Std. 50 Min
Focaccia - Demo presentadores
35min