Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Satay
- 600 g chicken leg meat, skinless, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 60 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g toasted peanuts (see tip)
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g fresh red curly chillies, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 65 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- 10 g sugar
- 5 fresh kaffir lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g crispy fried shallots
- 3 limau lime, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4471 kJ / 1069 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 69 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 3286 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate fondant cake
40 min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50 Min
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2h 30min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 min
Hollandaise sauce
15min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Duck and cherry salad
45min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Hazelnut Bavarian
6 Std. 25 Min
Mandarin crème brûlée
4h 15min
Taramasalata
15min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2 Std.