![Aprikosen-Joghurt-Dip mit Curry Aprikosen-Joghurt-Dip mit Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57FEC29E-23D8-4D33-B199-E3B6EA017D1A/Derivates/5E0A69B2-AD3F-4301-9A0F-16FE011607EB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Dose Aprikosen (Abtropfgew. 240 g), abgetropft
- 150 g Naturjoghurt (3,5 % Fett)
- 120 g Ketchup
- 40 g Zitronensaft
- 2 TL Curry, mild
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 1855 kJ / 442 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5.3 g