Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 220 - 250 g de pimiento rojo
- 150 g de cebolleta en cuartos
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de tomate triturado en conserva
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 2 latas de atún en aceite, escurrido (160 g)
- 30 g de piñones tostados o fritos
Masa
- 100 g de zumo de naranja
- 160 g de aceite de oliva virgen extra
- 80 g de agua
- 1 yema de huevo
- 400 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 1 clara de huevo batida (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1537 kJ / 368 kcal
- Białko
- 8.86 g
- Węglowodany
- 28.59 g
- Tłuszcz
- 24.17 g
- Błonnik
- 2.62 g
Alternatywne przepisy
Monas de Pascua
2 godz. 40 min
Mandonguilles de abadejo
1h
Coca de verduras
40min
Coca de verduras
30min
Coca de endibias
45min
Coca de pimientos verdes y patatas
1h
Coca de morcilla
1h 10min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2j 30 menit
Almoixàvenas
1h 30min
Arroz al horno
1 godz. 45 min
Coca de llanda
40min
Coca de mollitas
40min