Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 750 g de sepia limpia (cortada en dados de aprox. 1,5 cm)
- 110 g de brandy
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 180 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 100 g de tomate triturado en conserva
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 1 pellizco de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 15 g de piñones
- 15 g de pasas sin semillas
- 1 pellizco de pimentón picante
- 120 g de guisantes (frescos o congelados)
Masa
- 130 g de agua
- 90 g de manteca de cerdo
- 90 g de aceite de oliva
- 2 sobres de tinta de calamar
- 500 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1386 kJ / 332 kcal
- Białko
- 14.43 g
- Węglowodany
- 28.24 g
- Tłuszcz
- 17.87 g
- Błonnik
- 2.12 g
Alternatywne przepisy
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Pa amb oli mallorquín
4u. 10min
Caldereta de dorada
40min
Empanadas mallorquinas
1u.
Masa para cocas
1u.
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1h 30 min
Arroz brut mallorquín
1u.
Coca de trempó de verano
1u.
Cocas de Valldemossa
1h 50min
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1u.
Coca de cebolla caramelizada con higos y sobrasada
1h 15min