Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pato entero (1.8 kg aprox)
- 2 cucharaditas de sal
- ¼ cucharadita de nuez moscada en polvo
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 150 g de piloncillo, en trozos
- 150 g de manzana, descorazonada, en cuartos
- 150 g de pera, descorazonada, en cuartos
- 180 g de guayabas, en cuartos
- 100 g de tejocotes, deshuesados, en mitades
- 150 g de caña de azúcar, en bastones
- 1 rama de canela
- 3 pimientas gordas
- 2 anises estrellados
- 1200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2575 kJ / 613 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollos de rib eye con gratinado de papas
1j
Salmón en salsa de naranja y mostaza
30 min
Queso relleno yucateco
3sa
Relleno para pavo
1 Std. 15 Min
Pollo a los cítricos en Varoma
1j 30 menit
Pavo navideño
4j 30 menit
Mantequilla de romero y tomillo
20 min
Filetes de ternera con reducción de fresas
30 min
Bollos dulces de espelta con fruta seca
1h 10 min
Helados de pistache y de almendras
8 godz. 30 min
Helado de canela
12 Std.
Helado de naranja y jengibre
15min