Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pato entero (1.8 kg aprox)
- 2 cucharaditas de sal
- ¼ cucharadita de nuez moscada en polvo
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 150 g de piloncillo, en trozos
- 150 g de manzana, descorazonada, en cuartos
- 150 g de pera, descorazonada, en cuartos
- 180 g de guayabas, en cuartos
- 100 g de tejocotes, deshuesados, en mitades
- 150 g de caña de azúcar, en bastones
- 1 rama de canela
- 3 pimientas gordas
- 2 anises estrellados
- 1200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2575 kJ / 613 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1 Std. 30 Min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1 Std.
Salmón asado con miso y salsa picante gochujang
7h 30 min
Crema de maracuyá
10 Min
Pescado a la sal con verduras y aderezo de naranja
50 Min
Blintzes
1 Std. 30 Min
Pan sin gluten
1 Std. 40 Min
Cerdo marinado con fideos y salsa bbq en cocción lenta TM6
4hod. 25min
Mermelada de frambuesa
15 Min
Pan vegetariano con gravy
1 Std. 20 Min
Filete de res con salsa de jamaica
50 Min
Pollo a la mandarina con hinojo
50 Min