Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g aceite de oliva, y un poco más para engrasar
- 3 huevos grandes
- 190 g de azúcar
- 120 g de leche
- 1 cdita de vainilla
- ½ cdita de ralladura de limón
- 200 g harina para hot cakes
- 90 g harina de maíz, sin nixtamalizar p. ej PAN®
- 1 pizca de sal
- 1 cdita de polvo para hornear
- 280 g de uva roja, sin semillas
- 2 cda de azúcar glass
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de plátano y chocolate
1u. 20min
Chiles rellenos de soya
45 min
Chocolate caliente con chile
10min
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Panqué de nuez glaseado
1h 30 min
Cheesecake de naranja al Varoma
7h
Pastel de calabacita
1h 15min
Clafoutis de higo
1h 30 min
Tarta de guayaba y chile habanero
1u.
Pudín de tapioca y arroz
1h 10min
Panqué de zanahoria
1u.
Pastel de manzana
1u.