Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 yemas de huevo
- 200 g de azúcar
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 150 g de leche
- 1 cdita de esencia de nuez
- 250 g de aguardiente (38% vol.)
- 200 g de nueces
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1339 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de chocolate
20min
Pastel de tres leches con rompope
2u.
Fruit cake
4h
Chiles en escabeche
1u.
Tamales de chícharo
2h 15min
Mermelada de chabacanos deshidratados
40min
Jericallas
5h
Rompope de piñón
1h 10min
Rompope
1h 30 min
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
55min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Champurrado
25min