Urządzenia i Akcesoria
Rompope de nuez
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
12 porciones
Składniki
-
8 yemas de huevo
-
200 g de azúcar
-
250 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
150 g de leche
-
1 cdita de esencia de nuez
-
250 g de aguardiente (38% vol.)
-
200 g de nueces
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
5 g
Kalorie
1339 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DÍA DE MUERTOS
10 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Pan de elote
2 godz.
Chiles en nogada
1 godz.
Arroz con leche
3 godz.
Atole de Piña
25 min
Rompope de piñón
1 godz. 10 min
Pan de elote
1 godz.
Atole de fresa
25 min
Chocolate blanco caliente con menta
30 min
Pay de queso
6 godz.
Mazapán de cacahuate
1 godz. 20 min
Pastel de tres leches con rompope
2 godz.
Rompope
1 godz. 30 min