Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 yemas de huevo
- 200 g de azúcar
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 150 g de leche
- 1 cdita de esencia de nuez
- 250 g de aguardiente (38% vol.)
- 200 g de nueces
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1339 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole amarillo
35min
Atole de fresa
25 Min
Rompope de piñón
1 Std. 10 Min
Gelatina de rompope
5 Std. 20 Min
Capirotada
1 Std. 10 Min
Carlota de mango y queso
7h
Gelatina de queso y piña
4h
Pumpkin cheesecake
13h 25 min
Annin tofu (gelatina de almendra)
7h
Pay de queso
6h
Rompope
1 Std. 30 Min
Tarta de guayaba y chile habanero
1 Std.