Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 75 g de harina integral
- 75 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
Masa
- 250 g de vino tinto
- 50 g de agua
- 150 g de harina integral
- 350 g de harina de fuerza
- 10 g de levadura prensada fresca
- 150 g de nueces peladas
- 1 cucharadita de sal
Para el horno (cocción)
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 702 kJ / 168 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 119 mg
Alternatywne przepisy
Pan de aceitunas
3h
Pan de molde con cerveza negra y mostaza a la antigua
1 godz. 30 min
Pan de cacao y frutas deshidratadas
3h
Pan de soda irlandés
35 Min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2 Std. 15 Min
Pan de molde con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Masa madre de trigo
96 Std.
Pan de centeno con masa agria
154h
Panes al vapor
40 Min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 godz.
Panecillos de centeno y cerveza negra
1h
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2 godz. 40 min