Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de agua
- 30 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharadas de café soluble
- 2 huevos
- 50 g de azúcar
- 100 g de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos
- 400 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de pasas sin semillas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 369 kJ / 88 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Pan de aceitunas
3h
Pan nevado para el desayuno
2sa 30 dk
Pan de frutas y frutos secos
2h 55 min
Pan rústico de setas y pistachos
2sa 30 dk
Pan de molde con cerveza negra y mostaza a la antigua
1 godz. 30 min
Pan de cacao y frutas deshidratadas
3h
Brioche con frutas y pasas
3h 10min
Pan de ajoblanco y pasas
3h 20min
Pan dulce de dátiles y cacahuetes
1h 50min
Pan de queso dorado (Golden cheese bread)
2 Std. 45 Min
Hogaza de vino tinto con nueces
15h 30min
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2 godz. 40 min