Briouats de almendra con miel y ajonjolí

Briouats de almendra con miel y ajonjolí

5.0 3 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
40 pieza

Składniki

Pasta de almendras para rellenar
  • 250 g de almendras peladas
  • 80 g de azúcar
  • ½ cdita de canela en polvo
  • 1 pizca de sal
  • 30 g de mantequilla sin sal suavizada
  • 1 cda de esencia de azahar
Briouats
  • 250 g de pasta filo cortada en tiras (36 cm x 6 cm)
  • 50 g de mantequilla sin sal derretida
  • 1 yema de huevo ligeramente batida
  • aceite vegetal para freír
Jarabe de miel
  • 300 g de miel
  • ½ cda de esencia de azahar
  • 2 cda ajonjolí tostado

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pieza

Białko 2 g
Kalorie 494 kJ / 118 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...