Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de almendras para rellenar
- 250 g de almendras peladas
- 80 g de azúcar
- ½ cdita de canela en polvo
- 1 pizca de sal
- 30 g de mantequilla sin sal, suavizada
- 1 cda de esencia de azahar
Briouats
- 250 g de pasta filo, cortada en tiras (36 cm x 6 cm)
- 50 g de mantequilla sin sal,derretida
- 1 yema de huevo, ligeramente batida
- aceite vegetal, para freír
Jarabe de miel
- 300 g de miel
- ½ cda de esencia de azahar
- 2 cda ajonjolí tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas saladas con toffee, chocolate y nuez pacana
30 Min
Gelatina de ciruela con bizcochos y crema de vainilla
Brak ocen
Bachour: Tarta con pudín de chocolate TM6
2 Std. 30 Min
Pastel de hojuelas de maíz Thermomix
2 Std. 30 Min
Sheer berenj (pudín de arroz)
1 Std.
Buñuelos de manzana con salsa de caramelo
1 Std.
Tiramisú de limón
6h 30min
Helado bicolor con praliné
8 Std. 15 Min
Sirope de cocoa
20min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4h 20min
Helado de chocolate y chile con jarabe de whisky TM6
14 godz. 20 min
Batido de chocolate
5 min