![Karotten-Walnuss-Brot Karotten-Walnuss-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E26B5F9-A4CC-4677-B414-44A0795E0B7D/Derivates/A77C095F-DF1B-46A7-B660-23C3719A0F3F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- Haferflocken zum Aus- und Bestreuen
- 150 g Dinkelkörner
- 2 TL Brotgewürz
- 100 g Karotten, in Stücken
- 20 g frische Germ
- 350 g Weizen-Vollkornmehl
- 100 g Walnüsse
- 300 g Wasser
- 1 EL Apfelessig
- 3 TL Salz
- ½ TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 547 kJ / 131 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 Std. 40 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min