Urządzenia i Akcesoria
Welsh Cakes
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
20 pieces
Składniki
-
plain flour plus extra for dusting225 g
-
baking powder½ tsp
-
unsalted butter diced50 g
-
lard diced, plus 1 Tbsp for frying50 g
-
ground cinnamon¼ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
ground allspice3 pinches
-
caster sugar plus extra for sprinkling85 g
-
currants50 g
-
medium egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
14.8 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
482.3 kJ /
115.3 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Sponge Cake
1 godz.
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Egg Custard Tarts
2 godz.
Butterscotch Delight
20 min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 godz. 50 min
Cherry Bakewell Oat Bars
1 godz. 10 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Rice Pudding
1 godz.
Classic Flapjack
55 min
Biscoff Cheesecake
6 godz. 20 min
Cheesy Triangle Scones
25 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min