Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)

4.0 553 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    400 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    4
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • Majoran, getrocknet
    2 EL
  • Salz
    1 TL
  • Zitronenschale, gerieben
    2 TL
  • Balsamico
    1 EL
  • Sonnenblumenöl
    40 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Rindsgulaschfleisch (Wadschunken), von groben Sehnen befreit
    500 g
  • Wasser
    700 g
  • Rindsuppenwürfel (für je 0,5 l)
    1 - 1 ½
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie)
    1 Prise
  • Erdäpfel, festkochend geschält
    380 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1093 mg
Białko 14 g
Kalorie 823 kJ / 197 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...