Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Sonnenblumenöl
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 1 TL Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Balsamico
- 20 g Tomatenmark
- 500 g Rindsgulaschfleisch (Wadschunken), von groben Sehnen befreit
- 700 g Wasser
- 1 - 1 ½ Rindsuppenwürfel (für je 0,5 l)
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie)
- 380 g Erdäpfel, festkochend, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 823 kJ / 197 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1093 mg
Alternatywne przepisy
Hendl-Gulaschtopf mit Spätzle
1 Std. 20 Min
Chili con carne
40 min
Gulaschsuppe
1 godz. 5 min
Rinderschmortopf
1h 55min
Pilz-Rindfleisch-Topf
1 godz. 50 min
Serbisches Reisfleisch
2 Std. 50 Min
Kartoffel-Wild-Gulasch
1 Std.
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Tomatensuppe mit Geflügel
30 Min
Geschnetzeltes vom Schwein
40 min
Chili con Crema
45min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1 Std.