Urządzenia i Akcesoria
Mohnflesserl aus Dinkel
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 Stücke
Składniki
-
Dinkelkörner200 g
-
Dinkelmehl glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche250 g
-
Butter15 g
-
1 Päckchen Trockengermfrische Germ (siehe Tipp)20 g
-
Wasser300 g
-
Salz10 g
-
Zucker1 Prise
-
Mohnsamen zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
394 mg
Białko
8 g
Kalorie
780 kJ /
186 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1 godz. 50 min
Fastenbeugerl
1 godz. 30 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 godz.
Vollkornspitze
24 godz.
Handsemmerl
10 godz. 55 min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min