Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Dinkelkörner
- 250 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 15 g Butter
-
20
g frische Germ (siehe Tipp)
lub 1 Päckchen Trockengerm - 300 g Wasser
- 10 g Salz
- 1 Prise Zucker
- Mohnsamen, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 780 kJ / 186 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 394 mg
Alternatywne przepisy
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Fastenbeugerl
1 Std. 30 Min
Vollkorn-Brötchen
2 godz.
Dinkel-Bärlauchweckerl
1sa 50 dk
Vollkornspitze
24h
Handsemmerl
10 Std. 55 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Körnerbrötchen
2 godz. 50 min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 Std. 30 Min
Laugenbrötchen
2 godz.