Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zucker
- 1 Vanilleschote, halbiert
- 750 g Erdbeeren, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 700 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Quark, 40% Fett
- 2 EL Karamell-Sirup oder Heller Sirup, z.B. von Grafschafter
- 20 g Vanillepuddingpulver (½ Päckchen)
- 3 - 4 Stängel Minze, Blätter abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1771 kJ / 423 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Zitronen-Mousse
8h 15min
Tiramisu mit Erdbeeren
2 godz.
Schoko-Pfirsich-Dessert
30min
Quarkcreme mit Orange
2 godz.
Erdbeermousse
4óra 15p
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1 Std.
Himbeerwolke
2u. 10min
Orangensoufflé
50 min
Joghurt-Kokos-Creme
20 min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1 Std. 30 Min
Erdbeeren im Glas
20 min