Urządzenia i Akcesoria
Erdbeermousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 Portionen
Składniki
-
Zucker80 g
-
fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett zum Schlagen (z.B. RAMA Cremefine)250 g
-
Erdbeeren400 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)1 Päckchen
-
Joghurt, 1,5% Fett300 g
-
Vanilleschote längs aufgeschnitten und ausgekratzt1
-
Crème légère100 g
-
Zitronensaft25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
677 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brombeer-Quark-Terrine
8 godz.
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1 godz. 30 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15 min
Joghurt-Kokos-Creme
20 min
Himbeerwolke
2 godz. 10 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Quarkcreme mit Orange
2 godz.
Orangenparfait
6 godz. 30 min
Joghurtmousse Vanille
2 godz. 30 min
Panna Cotta al caffè
5 godz.
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 godz. 15 min