Kebab aus Rindfleisch mit Feta

Kebab aus Rindfleisch mit Feta

3.6 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Stück

Składniki

  • Orangenschale (à 1 x 6 cm, ca. ½ Orange), unbehandelt, dünn abgeschält
    4 - 5 Streifen
  • Koriander
    5 - 6 Stängel
  • Pfefferminzblätter, frisch
    10 - 15
  • grüne Chilischoten, frisch entkernt
    1 - 2
  • Rinderfilet in Würfeln (3 cm), leicht angefroren
    600 g
  • Joghurt, 1,5% Fett
    60 g
  • Feta in Stücken
    100 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    1 TL
  • Baharat-Gewürzmischung (opcjonalnie) z.B. Sansibar-Baharat-Gewürz
    ½ - 1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (1 cm)
    3
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 304 kJ / 72 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...