Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 800 g de coles de Bruselas congeladas
- 150 g de dados de beicon
- 200 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 50 g de vino Pedro Ximénez
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1018 kJ / 244 kcal
- Białko
- 7.99 g
- Węglowodany
- 7.31 g
- Tłuszcz
- 20.14 g
- Błonnik
- 4.97 g
Alternatywne przepisy
Judías verdes con chalotas y champiñones
45 min
Judías verdes a la carbonara
40 min
Acelgas con patatas
45 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Acelgas con tomate
30 min
Repollo salteado
25 Min
Acelgas en adobillo
40 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 min
Coles de Bruselas con manzana y ciruelas pasas
30 min
Coles de Bruselas a la mostaza
20min
Salteado de repollo y calabaza
15 min