Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 20 g Hefe
- 50 g Zucker
- 30 g Öl
- 500 g Mehl
- ½ TL Zimt
- 45 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 100 g Frischkäse, zimmerwarm
- 1 Eigelb zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Biskuit
1hod. 50min
Beerenfrucht-Bienenstich
6h 30min
Biskuit
1h 30 min.
Mohnstrudel dampfgegart
1h 30 min.
Mohnstriezel
1 Std. 40 Min
Gefüllter Vanillezopf
2h
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 Std. 45 Min
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Ameisencupcakes mit Honigtopping und Haselnusskrokant
1h 30 min.
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Bienenstich
3h
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15 min.