Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 240 g Milch
- 60 g Butter, in Stücken
- 60 g Zucker
- 20 g frische Germ
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 10 g Rum
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Mandelbelag
- 80 g Butter, in Stücken
- 70 g Zucker
- 30 g Marillenmarmelade
- 150 g Mandelblättchen
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
Puddingfülle
- 500 g Milch
- 50 g Zucker
- 40 g Maisstärke
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 2 TL Vanillezucker
Beerenfruchtfülle
-
500
g Beeren, gemischt, gefroren und aufgetaut
lub 500 g Beeren, gemischt, frisch - 150 g Apfelsaft
- 10 g Rum
- 40 g Zucker
- 2 Päckchen gemahlene Gelatine
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Käse-Sahne-Torte
6h
Apfeltaschen
2h 40min
Erdbeer-Zitronen-Torte
5 godz.
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4h 30min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1h 30min
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2 godz. 30 min
Käse-Sahne-Torte
2h
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5 Std. 20 Min
Schoko-Nuss-Kuchen mit Mango
2h 40min
Bienenstich
3 Std.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min
Schneewittchentorte
5 godz.